Европа сега работи за това на Украйна да бъде предложена специална

...
Европа сега работи за това на Украйна да бъде предложена специална
Коментари Харесай

Словакия подкрепя Украйна за интеграция в ЕС

Европа в този момент работи за това на Украйна да бъде предложена " специфична пътека " към интеграция. Това сподели в неделя министър председателят на Словакия Едуард Хегер в изявление за POLITICO. Словашкият водач изрази страдание за бомбардировките на Русия против цивилни в Украйна и настоя за основаване на нов вид път към участие в Европейски Съюз, изключително за Киев.

През уикенда украинският президент Володимир Зеленски насочи обществен апел за присъединението към Европейски Съюз, като разгласи, че в този момент е " решителен миг "  за взимане на решение за участието на Украйна, откакто съветският президент Владимир Путин нахлу в страната в четвъртък.

Словакия, която граничи с Украйна, се застъпва съществено за апела на Киев към Европейски Съюз.

" В четвъртък сутринта се събудихме за нов свят ", сподели Хегер. Европа, съгласно словашкия водач, в този момент би трябвало да даде на Киев " сигнал ".

" Те се борят за себе си, борят се за нас - борят се за свободата ", сподели Хегер за украинците. " Трябва да осъзнаем, че те пазят нашата система, нашите полезности и би трябвало да бъдем дружно с тях. Така че няма време да се колебаете по този въпрос ", сподели той.

Словашкият министър председател съобщи, че би трябвало да се възприеме нов метод към европейската интеграция, когато става въпрос за Украйна. Трябва да има " изцяло нова писта " за страна, която е минала през война и " желае да бъде част от Европа. Този метод може да включва и помощ за възобновяване на Украйна, каза Хегер.

" Трябва да им помогнем да се изправят на крайници и би трябвало да измислим нови принадлежности ", сподели той, до момента в който оферираше концепцията за фонд за възобновяване на Украйна.

Посочвайки насочването на Русия към украинската инфраструктура при нейната инвазия, Хегер означи, че  " ще са нужни толкоз доста вложения, с цел да се приведе страната във формата, в която бяха преди седмица ", добавяйки, че чака " апетит за промени " в Украйна " както в никакъв случай до в този момент. "

В същото време словашкият водач сподели, че страната му е отворена за разискване на по-нататъшни наказания против Русия.

" Трябва да бъдем отворени да приказваме за всичко, което ще спре Путин ", сподели той.

През уикенда Словакия утвърди нова помощ за Украйна, в това число муниции. Хегер също по този начин предложи Братислава като допустимо място за мирни договаряния.

" Непосредственият приоритет, сподели министър председателят, е да има мир в Украйна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР